Hape menynë kryesore
Ban Ki-moon (2007)

Ban Ki-Moon (i lindur më 13 qershor 1944Eumseong, Kore e Jugut) është një diplomat dhe politikan korejugor. Nga viti 2004 deri 2006 ishte ministri i jashtëm i Koresë së Jugut dhe është që nga 1 janari 2007 Sekretari i Përgjithshëm i tetë i Kombeve të Bashkuara.

Lidhje të jashtmeRedakto