Bazeni i madh është një zonë e madhe aride në perëndim të SHBA-ve. Përfshinë nndërmjet malit Vasaq ( angl. Wasatch Mountains) në Jutë dhe Sierra Nevada, në të cilën nuk ka rrjedha ujore të cilat dershen në dete. Sipërfaqja e regjionite është mbi 0,5 milion km2 . Përfshinë pjesën më të madhe të shteit të Nevadës, Jutahun perëndimor, si dhe një pjesë më të vogël të Ajdahos dhe Kaifornisë.

Gjeografia Redakto

 
shkretira ne Bazenin e madh

Referimet Redakto