Besimi në botën shkencore ka të bëjë me qëndrueshmërinë në teknikat e matjeve. Ajo ka të bëjë me përmasën me të cilën rezultati që arrihet prej matjes së një personi në një kohë të parë është i njëjtë me rezultatin e matjes të përsëritur nga një person dhe kohë të dytë. Besueshmëria përbën një nga cilësitë më të rëndësishme të teknikave të matjeve shkencore.

ReferimeRedakto

Pettijohn, Terry F., Psikologjia një hyrje konçize, 1996, Tiranë.

Shiko edhe këtëRedakto