Big Brother Albania 3 startoi më 23 janar 2010. Ndryshim nga dy edicionet e para është se emisioni do të zgjasë 120 dite për garën 10 milionë leke (me mundësi të rritjes 10 % nëse banoret kalojnë provat nga Vëllau i Madh). Banoret janë :

Ada (e eliminuara e 8)
Bertina (e eliminuara e 9)
Bledar (i eliminuari i 5)
Domenika - FINALISTE
Erion - FINALISTE
Eduard (i eliminuari i 10)
Gjimi (U eliminua për arsye shëndetësore)
Graciela (e eliminuara e 4)
Haki (i eliminuari i 15)
Jetmir - FITUES
Klodian - FINALIST
Olta (e eliminuara e 11)
Pamela (e eliminuara e 2)
Renato (i eliminuari i 3)
Rrezarta (e eliminuara e 4)
Seldi (i eliminuari i 14)
Valentina (e eliminuara e 1)
Valon (i eliminuari i 7)
Manal (e eliminuara e 13)
Tatiana (e eliminuara e 12)
Armand (i eliminuari i 16)

E veçanta e këtij edicioni është hyrja e një homoseksuali (Klodiani) i cili është pritur shume keq nga Lezha (vendi i tij i jetesës) ku shume banore te këtij qyteti kane protestuar dhe kërcënuar familjen e tij. Kjo ka ngjallur reagimet e ambasadorit amerikan ne Shqipëri John Withers i cili e përkrah fort djaloshin.