Bridgestone Corporation është një kompani ndërkombëtare për prodhimin e pjesëve për automjete dhe kamiona themeluar në 1931 nga Shojiro Ishibashi në qytetin e Kurume, Fukuoka, Japoni.

Bridgestone Corporation
Lloji Publike
Industria Pjesë per Makina dhe Kamion
Themeluar March 1, 1931 (Kurume, Fukuoka)
Selia Kyobashi, Tokjo, Japoni
Kryesuesit Shoshi Arakawa
(Kryetari i bordit)
Masaaki Tsuya
(Drejtori i përgjithshëm)
Produkte Goma automobilash
Të ardhurat rritje JPY¥ 3.024 trilionë (2011)
Të ardhurat operative rritje JPY¥ 191.32 miliardë (2011)
Të ardhurat neto rritje JPY¥ 102.97 miliardë (2011)
Totali i aktiveve rritje JPY¥ 2.677 trilionë (2011)
Totali i ekuitetit rritje JPY¥ 1.165 trilionë (2011)
Punonjësit 139,822
Adresa e internetit www.bridgestone.com

Objektet e prodhimit që i përkasin Bridgestone janë në njëzet e katër vende, deri në fund të vitit 2005.

HistoriaRedakto

OrigjinaRedakto

Goma e parë Bridgestone u prodhua ne 9 prill 1930, nga Japonezja "Tabi" Divizioni i gomave (asokohe prodhonte jika-tabi).Një vit më vonë në 1 mars 1931, Themeluesi, Shojiro Ishibashi, bëri të pavarur degen e gomave të "Tabi" dhe krijoi kompaninë Bridgestone Tire Co., Ltd. në qytetin e Kurume, Fukuoka. "Bridgestone" ju dha emri i themeluesit të saj , Shojiro Ishibashi (Ishi = Stone = Gur, Bashi = Bridge = Urë ).

Risi teknologjikeRedakto

 
Seksioni tërthor i një gome

Në vitin 1951, Bridgestone ishte kompania e parë në Japoni që filloi të shesë goma me kurriz prej fijesh artificiale, nisi nje plan 5-vjeçar per modernizimin e linjave të prodhimit. Në këtë vit u ndërtua edhe ndërtesa Bridgestone në Kyōbashi, Tokjo, e cila kishte Muzeun Bridgestone. Shitjet tejkaluan 10 miliardë jen në 1953, duke e vendosur Bridgestone në maje të industrisë së gomave në Japoni.