Brigada e Tretë Sulmuese e Sanxhakut

Brigada e tretë Sulmuese e Sanxhakut u formua më 5 qershor 1942 nga luftëtarët e Aradhave Partizane të Plevles dhe Bjellopoljes, Batalionit të Zllatarit si dhe Çetës Mileshevka. Në ditën e formimit të saj, ajo kishte pesë batalione, prej rreth 958 luftëtarësh.

Brigada e Tretë Sulmuese e Sanxhakut

Në radhët e kësaj brigade luftuan rreth 10,000 njerëz, përgjatë një rruge prej 20.000 kilometrash. Brigada i dha 20 heronj të njohur.

Me rastin e pesëmbëdhjetë vjetorit të Betejës së Sutjeskës, në qershor të vitit 1958, ajo u nderua me Urdhërin e Heroit të Popullit.

Shih edheRedakto