Bruçaj (Sume), është një fshat i bashkisë së Shkodrës në Shqipëri.

Bruçaj
{{{postal_code_type}}}
4000

Gjeografia Redakto

I kufizuar në lindje me Pultin në veri me majen e derrit, në jug me majen e Mgullës, në perëndim me majen e Maranait.

Historia Redakto

Fshati Bruçaj deri në vitet 70-të quhej Sumë banoret sumnjanë, dhe përbëhej nga 6 lagje; Shakotë, Dajçë, Bukmirë, Pergjon, Delaj dhe Bojaj dhe ishte bajrak i Postribës me 110 familje rreth 900 banor. Suma pas viteve 70-të merr emrin Bruçaj në nder të Ismet Sali Bruçaj i cili vdes aksidentalisht. Pas këtyre viteve Bruçajt bashkohen me koperativën e Gruemirës deri ne vitet 90-të. Me ardhjen e sistemit demokratik Bruçajt i bashkohen Pultit deri në 2015, ku Komunat shkrihen dhe të githa fshatrat për rrethë i bashkohen bashkisë së Shkodrës.

Demografia Redakto