Bugojno është qytet dhe qendër e komunës në Bosnje dhe Hercegovinë. Shtrihet në luginën e lumit Vrbas dhe i takon Kantonit të Bosnjsë Qëndrore. Ndodhet në një distancë prej 130 km nga Sarajeva.

Bugojno

Koordinatat: 44°03′V 17°27′L / 44.050°V 17.450°L / 44.050; 17.450