Bujqėsia socialiste (revistë)

Bujqėsia socialiste revistë në gjuhën shqipe, e përmuajshme tekniko-shkencore, organ i Ministrisë së Bujqësisë. Doli në shkurt 1945 me titullin "Bujku i ri" deri në qershor 1961, kur mori titullin "Bujqėsia socialiste". Botonte kryesisht artikuj për çështje teknike, organizative, përgjithësonte përvojën e përparuar dhe përhapte të rejat e shkencës bashkëkohore në degët e ndryshme të prodhimit bujqësor e blegtoral.