Burim Mustafa lindi më 7 qershor 1980Prizren, është regjisor shqiptar.

Burim Mustafa
Burim Mustafa
Emri: Burim
Mbiemri: Mustafa
Lindi më: 7 qershor, 1980
Vendlindja: Prizren, Prizren
Vdiq më: jeton
Vdiq në: jeton
Profesioni: regjisor

Studioj ne Akademinë e Filmit në Prizren Regjinë, Kamerën dhe Montazhin ku ne vitin 2006 diplomoi në Regji të Filmit me filmin Antigona. I cili film më pas u shfaq në festivale si në Kosovë ashtu edhe rajon.

Edhe pse i ri në karrierën e tij ai ka arritur të prezantojë shumë projekte të tija ku në pjesën dërmuese të tyre perveç regjisë ka bërë gjithashtu skenarin dhe montazhin.

FilmografiaRedakto

RegjiRedakto

  • Edona – dokumentar
  • Ali – dokumentar
  • Antigona – film i metrazhit të shkurtë
  • Agimi i lirisë – dokumentar
  • N'qoshe - dokumentar

ProducentRedakto

  • Vulë fati - film i metrazhit të shkurtë
  • Antigona – film i metrazhit të shkurtë
  • Magjia e zezë - film i metrazhit të shkurtë

SkenariRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

(*mikrofilm = Burim Mustafa)