Butrinti - Rrethinat e tij dhe bregdeti jugor i Shqipërisë

Butrinti - Rrethinat e tij dhe bregdeti jugor i Shqipërisë Autori: Julia & James Pettifer. Botuesi: Toena. Faqet e librit 224.

Autorët e këtij libri, gjithashtu, janë përpjekur të ofrojmë një udhërrëfyes turistik për rajonin e gjerë jugperëndimor, ku gjenden qytete të rëndësishme historikë si Gjirokastra, me pasuri ndërtesash historike, peizazhet e bukur malorë dhe bregdetin e Adriatikut. Parku Kombëtar i Butrintit përmban disa prej gjetjeve më të rëndësishme arkeologjike në Ballkan dhe është, gjithashtu, një rezervat i rëndësishëm dhe i mrekullueshëm natyror. Ky Park Kombëtar është i njohur botërisht dhe është kthyer në fokus të zhvillimit të turizmit në jugperëndim të Shqipërisë.