Carl Roesner

arkitekt austriak

Carl Roesner (19 qershor 1804 - 13 korrik 1869) ishte arkitektë austriakë.

Carl Roesner më 1860

JetaRedakto

Ai studioi arkitekturën në Vjenë dhe Romë. Në vitin 1826, ai filloi punën si një lektor për ligjërata në Akademinë e Arteve të Bukura në Vjenë dhe, më 1835, u bë profesor atje. Wilhelm Stiassny ishte një nga studentët e tij. Ai ishte gjithashtu redaktor i Allgemeine Bauzeitung (revistë për lajmet e ndërtimeve).

Ndërsa ai punonte gjatë kohës së Perandorisë Austro-Hungareze, shumë prej ndërtesave të tij janë tani jashtë Austrisë.

NjohjetRedakto

Më 1864, një rrugë në lagjen Meidling u quajt Roesnergasse në nder të tij, e cila ndodhet afër kishës famulltare që ai ndërtoi.