Carl Wilhelm Scheele lindi më 9 dhjetor 1742 në Stralsund dhe vdiq më 21 maj 1786 në Köping, Suedi. Ishte një farmacist dhe kimist gjermano-suedez. Ai bëri izolimin e plot elementeve dhe i kontrollonte lidhjet e tyre kimike, si dhe shpikjen e disa elementeve, një ndër tyre oksigjenin.

Carl Wilhelm Scheele