Carlos Slim (shqipërimi: Karlos Slim; lindur 28 janar 1940Qytetin Meksiko, Meksikë) është një biznesmen meksikan dhe sipas revistës Forbes njeriu më me shum para në botë. “Njeriu më i pasur i botës është biznesmeni me origjinë meksikane Carlos Slim Helu. Ky meksikan ka 71 vjet dhe 71 miliardë dollarë nga aksionet, patundshmëritë dhe kompanitë. Pasurinë e vet, Slim e ka arritur duke blerë kompaninë për telekomunikacion e cila e kishte mbajtur monopolin në Meksikë, “Telmex”, të cilën më vonë ia shiti kompanisë "American Movil" -kompania e katërt me operatorin më të madh në botë. Pasuria e tij në vitin 2010 është rritur 50%, duke kaluar kështu njerëzit më të pasur në botë, Bill Gates me 53 miliardë dollarë dhe Warren Buffett me 47 miliardë dollarë”, raporton revista prestigjoze "Forbes".

Carlos Slim

ReferimeRedakto

Vizion Plus