Cesare Lombroso (italisht: [ˈtʃeːzare lomˈbroːzo; -oːso]; lindur si Ezechia Marco Lombroso; 6 nëntor 1835 -19 tetor 1909), ishte një kriminologjist dhe mjek italian, themelues i Shkollës italiane të kriminologjisë pozitiviste, i njohur shpesh si babai i kriminologjisë. Lombroso deklaronte se kriminaliteti është veti e trashëguar, dhe se dikush "i lindur kriminel" mund të identifikohet nga defektet fizike, të cilat konfirmojnë një kriminel të egër ose atavistik.[1]

C Lombroso.jpg

ReferimeRedakto

  1. ^ Cesare Lombroso 15.06.2016.