Charles Augustin de Coulomb

Fizikant francez

Charles-Augustin de Coulomb (14 qershor 1736 - 23 gusht 1806) ishte një inxhinier ushtarak dhe fizikan francez. Ai është më i njohur për zhvillimin e ligjit të Kulombit, përshkrimi i forcës elektrostatike të tërheqjes dhe shtytes. Ai gjithashtu bëri punë të rëndësishme në fërkime.

Charles-Augustin de Coulomb
Portret nga Louis Hierle, 1894
Lindi 14 Qershor 1736(1736-06-14)
Angoulême, Francë
Vdiq 23 Gusht 1806 (70 vjeç)
Paris, Francë
Kombësia francezë
Alma mater École royale du génie de Mézières
I njohur për Ligji i Kulombit

Njësia matëse SI së ngarkesës elektrike, Coulomb, u emërua në nder të tij më 1908.