ChatGPT është një model i madh gjuhësor i zhvilluar nga OpenAI, i cili përdor një arkitekturë të thellë të rrjetit nervor të njohur si një transformator për të gjeneruar përgjigje të gjuhës natyrore ndaj kërkesave të bazuara në tekst. Është trajnuar mbi një databazë të gjerë të dhënash gjuhësore dhe mund të gjenerojë tekst në një gamë të gjerë stilesh dhe në një sërë temash. ChatGPT është krijuar për të simuluar biseda të ngjashme me njeriun dhe mund t'u përgjigjet pyetjeve, të sigurojë informacione dhe të përfshihet në dialog me përdoruesit. Është përdorur për një sërë aplikacionesh, duke përfshirë përkthimin e gjuhës, chatbots dhe gjenerimin e përmbajtjes.

Kur u krijua Chat GPT?

Redakto

Versioni i parë i GPT (Generative Pre-trained Transformer) u prezantua nga OpenAI në qershor 2018. Që atëherë, disa versione të GPT janë lëshuar, secili me performancë dhe aftësi të përmirësuara. ChatGPT, i cili është krijuar posaçërisht për aplikacione bisedore, u lëshua nga OpenAI në korrik 2020. Që nga publikimi i tij, ChatGPT është përdorur në aplikacione të ndryshme chatbot dhe asistent virtual për t'u ofruar përdoruesve përgjigje në gjuhë natyrale ndaj pyetjeve dhe kërkesave të tyre.

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Një kategori në Wikimedia Commons përmban dokumente multimediale për ChatGPT.
  • Faqja zyrtare  
  • White paper for InstructGPT, ChatGPT's predecessor
  • Ananthaswamy, Anil (8 mars 2023). "In AI, is bigger always better?". Nature (në anglisht). 615 (7951): 202–205. Bibcode:2023Natur.615..202A. doi:10.1038/d41586-023-00641-w. PMID 36890378. S2CID 257380916. Marrë më 9 mars 2023.
  • Gary Marcus and Keith Teare debate in Intelligence Squared US: "Will Chat GPT do more harm than good" (February 2023).
  • ChatGPT plugins, announcement by OpenAI