Ciganët e Svinia është film dokumentar i vitit 1998 për popullatën rome në Svinia, Sllovaki. Filmi dokumenton njerëzit brenda komunitetit dhe ndjek David Scheffel, një antropolog Kanadez, ndërsa ai përpiqet të fitojë mbështetjen e agjencive bamirëse Heifer Project International, Agjensia Kanadeze e Zhvillimit Ndërkombëtar dhe Habitatin për Humanitetin Internacional .

Filmi u drejtua nga John Paskievich, dhe u prodhua nga Joe MacDonald përmes Bordit Kombëtar të Filmit në Kanada . [1] [2]

ReferimeRedakto

  1. ^ Canada, Government of Canada, National Film Board of. "National Film Board of Canada". www.onf-nfb.gc.ca (në anglisht).{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  2. ^ "Metro Cinema Society: Gypsies of Svinia" (në anglisht). Metrocinema.org. 2002-05-17. Arkivuar nga origjinali më 7 prill 2018. Marrë më 2012-10-12.