Collabora është një kompani globale private e themeluar nga Robert McQueen, Philippe Kalaf dhe Robert Taylor me seli në Kembrixh, Mbretëria e Bashkuar, me zyra në Kembrixh dhe Montreal. Ajo siguron konsulencë, trajnime dhe produkte të burimeve të hapura për kompanitë.

Fokusi fillestar i Collabora ishte IM (Instant Messaging), Voice over IP (VoIP) dhe teknologjitë e videokonferencave, por kompania ka zgjeruar që oferta e saj për të përfshirë multimedia të përgjithshme, teknologji të internetit celular, infrastrukturë bashkëpunimi, platforma automatike, optimizim grafikë dhe software të produktivitetit. Është një nga zhvilluesit kryesorë të LibreOffice.

Në vitin 2015, Shërbimi Komercial Crown njoftoi futjen e Collabora GovOffice dhe Collabora CloudSuite në të gjitha organizatat qeveritare që nuk bëjnë fitime.

ReferimetRedakto