Cray-1 ishte një superkompjuter i projektuar, prodhuar dhe i nxjerrë në tregt nga Cray Research. Sistemi i parë Cray-1 u instalua në Los Alamos National Laboratory në vitin 1976 dhe u bë një nga superkompjuterët më të njohur dhe më të suksesshëm në histori. Arkitekti i Cray-1 ishte Seymour Cray, kryeinxhinier ishte bashkë-themeluesi i Cray Research, Lester Davis.[1]

Cray-1 me pjesët e brendshme të ekspozuar në EPFL

Të tjera imazhe nga Cray-1Redakto

ReferimetRedakto

  1. ^ C.J. Murray, "The ultimate team player," Arkivuar 28 tetor 2008 tek Wayback Machine Design News, March 6, 1995.

Lidhje të jashtmeRedakto