Culpeper, Virginia është i vetmi qytet i inkorporuar në Culpeper County, Virginia, Shtetet e Bashkuara. Popullsia ishte 16.379 në regjistrimin 2010. Kjo është selia qarkun e Culpeper County. Culpeper është pjesë e Micropolitan Area Statistikës Culpeper, i cili përfshin të gjithë Culpeper County. Të dy Qyteti i CULPEPER CULPEPER County dhe janë pjesë e më të madhe Baltimore-Washington Metropolitan Area.art of the greater Baltimore-Washington Metropolitan Area.

Pamja e Qytetit Culpeper , Virginia

GjeografiaRedakto

Culpeper është vendosur në 38 ° 28'19 "N 77 ° 59'57" W (38,471915, -77,999168).

Sipas Zyra e Regjistrimit të Shteteve të Bashkuara, qyteti ka një sipërfaqe totale prej 6,8 kilometra katrorë (17.5 km ²), nga të cilat 6.7 milje katrore (17.4 km ²) është tokë dhe 0.04 milje katrore (0.1 km ²) (0.44%) është ujë.

HistoriaRedakto

 
Posta e Culpeperit në SHBA

Pas formimit Culpeper County , Virginia , në vitin 1748 ,Shtëpia e Virginia Burgesses votoi për të vendosur në qytetin e Fairfax më 22 shkurt, 1759.Emri i nderuar Thomas Fairfax , 6 Zot Fairfax i Cameron , i cili ishte pronar i Qafa Veriore , një domain në veri e madhe e lumit Rappahannock ; Territori i tij ishte përcaktuar më pas si shtrihen nga Chesapeake Bay në atë që është tani Hampshire County , West Virginia .

Plani origjinal i qytetit të quajtur për dhjetë blloqe , të cilat përbëjnë thelbin e zonës Culpeper -së në qendër të qytetit sot . Qyteti origjinal është anketuar nga një i ri George Washington . Në 1795 , qyteti mori një zyrë postare nën emrin Gjykatës Culpeper House , edhe pse shumica e harta vazhduar të tregojë emrin Fairfax . Konfuzioni që rezulton nga ndryshimi në emrat zyrtare dhe postare , së bashku me ekzistencën e Fairfax House gjykatës dhe zyrat e Fairfax Station postare në Fairfax County , u zgjidh më në fund kur Kuvendi Virginia emërtuar zyrtarisht qytetin Culpeper në vitin 1869 (Veprat , 1869-1870 , kapitulli 118 , faqe 154 ) .

Gjatë Luftës Revolucionare Amerikane ,Culpeper Minutemen , një milici pro - Pavarësia , formuar në qytetin e Culpeper . Ata organizuan në atë që njihej si " Fusha e Vjetër Clayton ", pranë Yowell Meadow Park sotme .

Gjatë Luftës Civile , Culpeper ishte një udhëkryq për një numër të ushtrive Marshimi përmes Virginia qendrore , me të dy Bashkimit dhe forcat aleate pushtuese të qytetit nga ana e tij . Në zemër të në qendër të qytetit ,në shtëpi fëmijërinë e Konfederatës së Përgjithshme AP Hill qëndron në cep të kryesore dhe Davis rrugët . Një bllok veri në Main St ( vendndodhja aktuale e Piemonte Realty ) ishte shtëpia kornizë ku "Gallant major " John Pelham vdiq pas mbajtjen e një plagë në betejën e Ford Kellej, . Në qendër të qytetit Culpeper Theater Culpeper prezbiterian Kisha

Posta e SHBA në Culpeper

 
Culpeper Virginia

Culpeper filloi të rritet në mënyrë dramatike në vitet 1980 , duke u bërë një " komunitet dhomë gjumi " i populluar më dendur Virxhinia Veriore dhe Uashington , DC periferi . Një numër në rritje të banorëve të qytetit dhe qarkut të Culpeper dikur ka jetuar dhe vazhdojnë të punojnë në ato zona .

Në vitin 2011 , East Davis Rruga në qendër të qytetit Culpeper u emërua si 2011 e Amerikës vend i madh nga Shoqata e Planifikimit Amerikane.

Downtown Culpeper ishte një nga komunitetet më të prekura nga 23 gusht 2011 Virginia Tërmeteve . Disa ndërtesa përgjatë Main Street dhe Lindje Davis Street pësuar dëmtime strukturore , dhe disa janë dënuar . Tërmeti çoi to evakuimit të përkohshëm të Campus Packard për audio -vizuale Konservimit , që në atë kohë ishte një ngjarje hosting sallë qytet për Senatori amerikan Mark Warner .

DemografiaRedakto

Si i Regjistrimit 2010, përbërja racore e qytetit ka qenë 51.5% e Bardhë, 31.9% të Zi, 0.6% Gjuha amerikane, 2.1% aziatike, 0,01% Pacific Island, dhe 4.0% nga dy ose më shumë gara. Hispanike ose Latino e çdo race ishin 17.0% e popullsisë.

Popullsia e qytetit të përfshira 25.7% nën moshën 18 vjeç, 10.0% 18-24, 30.3% 25-44, 19.0% 45-64, dhe 15.0% që ishin 65 vjeç ose më i vjetër. Mosha mesatare ishte 35 vjeç. Për çdo 100 femra ishin 87.9 meshkuj. Për çdo 100 femra të moshës 18 dhe mbi, kishte 82.9 meshkuj.

Të ardhurat mesatare për një familje në qytet ishte në një kohë $ 35.438, dhe të ardhurat mesatare për një familje ishte 41.894 $, por për shkak të rënies ekonomike kjo ka ndryshuar. Meshkujt kishte të ardhura mesatare prej $ 28.658 kundrejt 25.252 $ për femra. Të ardhurat për frymë për qytetin ishte 16.842 $. Rreth 23.0% e familjeve dhe 26.9% e popullsisë janë nën vijën e varfërisë, duke përfshirë 40.8% e atyre nën moshën 18 vjeç dhe 22.1% e atyre të moshës 65 ose mbi e më shumë.

TransportimiRedakto

Culpeper është shërbyer nga SHBA Route 29, SHBA Route 15, Route SHBA dhe 522 , si dhe rrugët kryesore të shtetit 229, 299 , dhe 3 . Ndërshtetërore 95 është i arritshëm nëpërmjet 3 lindje në Fredericksburg , ndërshtetërore 64 është e lidhur me SHBA Route 29 në jug të Charlottesville dhe US Route 15 në jug në Sion udhëkryq , ndërshtetërore 66 është i arritshëm nëpërmjet US Route 29 veri , ndërshtetërore 81 është e lidhur me SHBA Route 522 në veri në Winchester .

Amtrak vepron një stacion në Culpeper , kodi stacion CLP . Ky stacion është shërbyer nga kardinali , Rajonale Northeast dhe Gjysmëhënës trena të përditshme . Gati 9,000 pasagjerë tren në vitin 2010 e përdorur stacionin Culpeper , e cila lidhet me New Orleans , Çikago dhe Boston nëpërmjet Gjysmëhënës , kardinali , dhe linjat Rajonale Northeast .

Qyteti i Culpeper është shërbim edhe nga Virginia Transit Rajonal . Virginia Transit Rajonale operon tre autobusë në qytet - një në një lak veriore , një në një lak jugore , dhe një për personat me aftësi të kufizuara .

Aeroporti Rajonale Culpeper shërben zonën me një pistë 5000 këmbë .