Demush Heba lindi në vitin 1960. Ai ishte një nga dy pilotë e helikopterit të rrëzuar qeveritar Bell 222 me datë 16 korrik 2006. Ai mbante gradën e majorit. Detyra: punonjës i helikopterëve të shërbimeve qeveritare. Demush Heba ishte i martuar dhe kishte dy fëmijë.

Me datë 20 nëntor 2006, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Alfred Moisiu, dekoroi , Demush Heba (pas vdekjes) me Medalja e Artë e Shqiponjës.

Për rrethanat e aksidentit shiko Gramoz Pashko.