Hape menynë kryesore

Departamentet Federale Ekzekutive të Shteteve të Bashkuara

Departamentet Federale Ekzekutive të Shteteve të Bashkuara janë ndër trupat më të vjetër primarë të degës ekzekutiveQeverisë Federale të Shteteve të Bashkuara—Departamentet e Shtetit, Luftës, dhe Thesarit janë themeluar të gjitha disa javë nga njëra-tjetra më 1789.

Krerët e departamenteve federale ekzekutive janë anëtar të Kabinetit tradicional; qysh më 1792, ata, me specifikime me statut, përbëjnë linjën përcjellse presidenciale, pas Kryetarit të Shtëpisë së Përfaqësuesve dhe presidentit pro tempore të Senatit tek Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në një ngjarje të vendit-bosh në këtë zyre dhe zyrë tek Zëvendës Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

BurimeRedakto