Dera nr. 13 është film i shkurtër artistik, me skenar dhe regji te Korab Lecajt, student ne klasën e profesor Isa Qosja, ne Fakultetin e Arteve te Universitetit te Prishtinës. Ky film, i bazuar ne ngjarje te vërtete, sjell grimca nga përjetimet e familjeve shqiptare, te cilat kane mbetur te ngujuar gjate luftës se fundit ne Kosove. Ne qendër te rrëfimit te këtij filmi, i vlerësuar nga profesorët e Fakultetit te Arteve, është një familje kater anëtarshe (nena, Niku, Nita dhe Roza), te cilët, mbeteten te ngujuar gjate luftës ne banesën e tyre dhe përpiqen te mbijetojnë, nga rreziku qe çdo dite ju kanoset.

Dera nr.13

Luajnë :