Dhimitër Gjoka është i diplomuar në Akademinë e Arteve per regjisure ne vitin 1984. Në vitin 1986 ka marr çmimin "Medalja e Artë" si folësi më i mirë në festivalin e 6-të të dokumentarëve dhe filmit vizatimor shqiptar. Ndërsa në qershor të 2012-ës Akademia Kombëtare e Vlerësimit Vjetor Radio-Televiziv i jep çmimin "Folësi më i mirë radio-televiziv". Ai është laureues i shumë çmimeve televizive dhe ka pasur pozita udhëheqëse në disa televizione. Në karrierën e tij të gjatë televizive ka mbi 20 dokumentarë me regji dhe skenarë të tij.

BotimeRedakto