Prof. Dr. Dhimitër Haxhimihali kimist shqiptar, lindi në Vlorë më 22.4.1941.

Fushat e kërkimit shkencor: Përpunimi i lëndëve fosfatike natyrore. Teknologji mjedisore: Trajtimi i ujërave natyrore, i ujërave të shkarkimeve dhe i mbeturinave të ngurta. Prodhimi i pastër.


Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.