Dita Evropiane e Përkujtimit të Viktimave të Sistemeve Totalitare

Dita Europiane e Përkujtimit të Viktimave të Sistemeve Totalitare, e njohur si Dita e Shiritit të Zi në disa vende, e cila zhvillohet në 23 gusht, është dita ndërkombëtare përkujtimore e viktimave të ideologjive totalitare, specifikisht regjimeve komuniste si stalinizmi, nazizmi dhe fashizmi.[1]

Anti-dictatures.svg

ReferimeRedakto

  1. ^ "Black Ribbon Day: An International Day of Remembrance" (në anglisht).