Drapëri është një vegël dore e lakuar e cila përdorej nga bujqit për korrjen e drithërave. Përbëhet nga pjesa e lakuar metalike e cila nga ana e brendshme është e mprehtë dhe nga dorëza e cila është zakonisht prej druri.

Drapëri
Drapër Sumerian 3000 p.e.s. nga argjili i pjekur

Ndërtimi dhe përdorimi Redakto

Shih edhe Redakto