Drita Maliqi ishe anëtare e Kuvendit të Kosovës, nga Lidhja Demokratike e Dardanisë në kohën e shpalljes së pavarësisë së Kosovës, më 17 shkurt, 2008. Maliqi ka mbajtur disa pozita politike si këshilltare e KK-Gjilan në 2 mandate dhe kryesuese e KKRS-dhe çështjeve gjinore. Përveç gjuhës amtare Maliqi flet edhe gjuhën angleze.