Drobitisht (greqisht: Δασερή/Daserí) ishte fshat në qarkun i Follorinës, Greqi. Përpara vitit 1927, fshati është njohur me emrin e vjetër në formën greke Δρομπίτσιστα/Drompítsista.[1] Në mes të Luftës së Dytë Botërore dhe Luftës Civile greke, fshati Drobitisht u bë e braktisur dhe nuk u ripopullua me njerëz.[2]

Drobitisht
Δασερή
Fshat
Administrimi
Shteti Flamuri Greqia
Rajoni Maqedonia Perëndimore
Qarku i Follorinës
Komuna e Prespës

BurimetRedakto

  1. ^ Πανδέκτης: Drompítsista - Daserí
  2. ^ Todor Hristov Simovski (1999). Atlas of the Inhabited Places of the Aegean Macedonia Old and New Names. Türk Tarih Kurumu Basimevi. f. XXI, 32.