Ebu Jusuf Jakub ibn Abdulhak

Ebu Jusuf Jakub ibn Abdulhak (1210-1286) (Arabisht: بو يوسف يعقوب بن عبد الحق) ishte udhëheqës i dinastisë Marinid i Marokos. Ai ishte djali i katërt i themeluesit i dinastisë Marinid Abdulhaku I dhe e pasoi vëllain e tij Ebu Jahja ibn Abdulhak në vitin 1258.