Ebu-l Vefa Muhamed Buzhgani (arabisht: ابوالوفا محمد بوژگانی, lexo: Abu Uafa), ishte matematikani dhe astronomi i fundit i madh i shkollës së astronomisë në Bagdadit. Shkroi veprën "Almagest", një përmbledhje, përpunim dhe përparim të punimeve të Ptolemeut.

Ebu-l Vefa