Reginald Kenneth Dwight (lindur më 25 mars 1947), i njohur më mirë si Elton John, është një këngëtar, kompozitor, kompozitor dhe pianist anglez.

Elton John
Background information
Lindi (1947-03-25) 25 mars 1947 (77 vjeç)
ZhanretRock
këngëtar, kompozitor, kompozitor, pianist
Vitet aktik1969-
Websitehttp://www.eltonjohn.com

Karriera Redakto

Elton John fitoi famë ndërkombëtare me albumin e tij të dytë, Elton John, i lëshuar në vitin 1970.

Në vitin 1972, një stil i ri muzikor filloi me albumin Honky Chateau. Ai është në gjendje të shkruajë dhe të regjistrojë një album shpejt midis turneve, kontrata e tij me DJM, duke imponuar nxjerrjen e dy albumeve në vit, dhe e çoi atë në Shtetet e Bashkuara, Australi, Zelanda e Re dhe Japoni.

Me Goodbye Yellow Brick Road (1973), Elton John duhej të dilte në kohë. Kjo lidhet me një album të dyfishtë të shkaktuar nga një hit Candle in the Wind, Bennie and the Jets ose Goodbye Yellow Brick Road. Albumi konsiderohet ende suksesi më i madh i artistit.

Elton John dhe grupi i tij publikuan gjithashtu dy albume të tjera, Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy (1975) dhe Blue Moves (1976), të konsideruar shpesh më të mirët e karrierës së tij.

Në një karrierë 40-vjeçare, ai ka shitur mbi 250 milionë albume dhe 100 milionë këngë.

Diskografia Redakto

 • Empty Sky (1969)
 • Elton John (1970)
 • Tumbleweed Connection (1970)
 • Madman across the Water (1971)
 • Honky Chateau (1972)
 • Don't shoot me, I'm only the Piano Player (1973)
 • Caribou (1974)
 • Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy (1975)
 • Rock of the Westies (1975)
 • Blue Moves (1976)
 • A Single Man (1978)
 • Victim of Love (1979)
 • 21 at 33 (1980)
 • The Fox (1981)
 • Jump up (1982)
 • Too low for Zero (1983)
 • Beaking Hearts (1984)
 • Ice on Fire (1985)
 • Leather Jackets (1986)
 • Reg strikes back (1988)
 • Sleeping with the Past (1989)
 • The One (1992)
 • Made in England (1995)
 • The Big Picture (1997)
 • Songs from the West Coast (2001)
 • Peachtree Road (2004)
 • The Captain and the Kid (2006)
 • The Diving Board (2013)
 • Wonderful Crazy Night (2016)
 • Regimental Sgt. Zippo (2021)