Emri (kthjellim)

faqe kthjelluese e Wikimedias

Fjala Emri në gjuhen shqipe mund të nën kuptojë:

Fjalë ose grup fjalëshRedakto

Emri qëndronë për: Fjalë ose grup falësh, me të cilat quhet një njeri, një kafshë, një send, një dukuri, një vend, etj., për të veçuar ose për të dalluar atë nga një tjetër a nga të tjerët.[1]

GjuhëRedakto

Emri qëndronë për: Pjesë e ndryshueshme e ligjëratës, që shënon një qenie a një sendë dhe që ka gjini, numra a rasa.[1]

Fjalëformuesen Emër-Redakto

Emër është një fjalë formuese e disa fjalëve të përbëra që kanë kuptimin të lidhur ngusht me fjalën Emri

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Emri (kthjellim).
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.


Kuptim i figurshëmRedakto

Emri qëndronë për: një titull, mirënjohje, lëvdatë.

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ a b Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Emri (kthjellim).
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.