Emrush Myftari (1907-1944) Veprimtar per mbrojtjen e qeshtjes kombetare popullit shqiptar ne Jugosllavi, shkrimtar poet.

JetaRedakto

Lindi ne Peje.Kreu Liceun Kombetar (franceze)ne Korçe dhe shkollen ushtarake mbreterore ne Tirane. Ishte ndermj te te rinjeve vullnetar shqiptar qe shkuane ne Spanje per te luftuar ne mbrojtjen e Republikes(shih Vullnetaret Antifashist ne Luften e Spanjes) Gjate viteve te Luftes se Dyte Boterore mbajti qendrime Antifashist dhe ishte per bashkimin e trojeve etnike shqiptare. Ne funde te Luftes, per shkak te pikepamjeve te tij per zgjidhjen e problemit kombetar te Shqiptarve ne Jugosllavi,qe binin ndeshe me politiken e PKJ,u vu nen mbykqyrjen e OZN-es; u arrestua 1944 dhe pushaktua me akuzen si agjent angleze.

Shih edheRedakto

Lista e vullnetarëve shqiptarë në luftën qytetare të Spanjës