Dr. Enis Sulstarova, lindur në Tiranë në vitin 1978, është pedagog pranë departamentitsociologjisëUniversitetin e Tiranës. Ai ka studiuar për sociologji dhe ka kryer studimet pasuniversitare për shkenca politike në AnkaraTurqisë.

Krijimtaria letrare Redakto

Librat e shkruar prej tij janë:

  • "Ligjërimi nacionalist në Shqipëri: Rilindja Kombëtare, komunizmi dhe paskomunizmi", (2003).
  • "Arratisje nga Lindja: Orientalizmi shqiptar nga Naimi te Kadareja", (2006; 2007; 2013).
  • "Në pasqyrën e Oksidentit, studime dhe artikuj", (2010).
  • "Jam Evropë! Intelektualët dhe ideja e Evropës në vitet 1918–1939 dhe 1989-2006", (2012).
  • "ISLAMIZËM DO TË THOTË LINDJE", Rrëfimi i kombit, Evropës dhe islamit në ligjërimin publik dhe në tekstet shkollore të hidtorisë, (2016).

Lidhje të jashtme Redakto

Arratisje nga Lindja: Orientalizmi shqiptar nga Naimi te Kadareja