Epiri i jugut, Çamëria libër nga Romeo Gurakuqi (përg. për bot.), Ketrina Çabiri (përg. për bot.), Besa Vila (red.). Botuar në Tiranë nga "UET Press", në vitin 2014. Faqe 346.

Shënim: Parathënie nga Shpëtim Idrizi.

Ky botim është një përpjekje për njohjen e së vërtetës historike të periudhës moderne të rajonit tokësor ku dy blloqe kompakte etnike, greke dhe shqiptare, bashkohen së bashku në Epir. Libri realizohet si projekt falë kontributeve të disa personaliteteve si: Romeo Gurakuqi, Sami Repishti, Ferit Duka, Ledia Dushku, Ksenofon Krisafi, Fatmira Rama, Selman Sheme dhe Mentor Nazarko. Botimi i drejtohet komunitetit shkencor dhe jo shkencor, brenda dhe jashtë vendit.