Erand Hoxha është Aktorë, Regjizor dhe Producent Shqiptar. Ai është i njohur për rolin e tij në filmat Pit Stop Mafia, Elvis Walks Home dhe Fast and Furious 8.

Erand Hoxha
Erand Hoxha wiki.jpg
U lind5 Dhjetor 1987(1987-12-05)
KombësiaShqiptar
PunësimiAktor
TitulliErand Hoxha - Actor/Producer
Faqja në rrjetwww.erandhoxha.com

BiografiaRedakto

Erand Hoxha lindi më 5 dhjetor të vitit 1987,zbuloi pasionin e tij për aktrim në moshë të re. Plot ambicie, ai ka qenë duke ndjekur qëllimin e tij, përkushtimin kohën dhe energjitë për temat e filmit dhe aktrimit.

Erandi studioi juridikun dhe pas diplomimit punoi si avokat për më shumë se 3 vjet në zyrën e babait të tij, por pasioni i tij per aktrimin nuk u shua kurr. Në vitin 2013 i është dhënë mundësia për të luajtur në filmin e parë dhe që nga ajo ditë nuk u ndal për të shprehur pasionin e tij në aktrim.Ai u be pjesë e shumë audicioneve te huaja falë platformës së internetit ku fitoi shumicën e roleve te tij si figurant apo role kryesore.Sot Erandi gjendet ne filmat e hollywoodian si dhe ato shqiptar.

Megjithatë, Erandi nuk është vetëm një aktor - ai merr një interes të gjerë në të gjitha aspektet e filmave dhe tashmë ka fituar përvojë në fushën e drejtimin dhe prodhimin.

Ai ishte prodhuesi i asociuar i prodhimit ndërkombëtarisht të suksesshëm të kinemasë shqiptare ku në Festivalin e Filmit të Cannes fitoi Cmimin Best Actor Arkivuar 24 tetor 2016 tek Wayback Machine

 
Best Actor Awards

Erandi eshte pjesë e Shoqatës Artistike "Ferdinand Deda" ku aktualisht vazhdon formimin e tij për të qenë një aktor duke marrë mësime art orator, në mënyrë për të përmirësuar më tej aftësitë e tij dhe për t'u përgatitur për projekte të reja ndërkombëtare të filmit në vitet e ardhëshme.

 
Erand Hoxha Production

FilmografiaRedakto

Viti Titulli Roli
2018 Balkan Blood Cardozo
2017 Elvis Walks Home De Niro
2017 Fast and Furious 8 Tourist
2016 Una 2016 Packer
2016 Warrior Road Andy
2016 Dishoom Capo
2016 Fuoco amico Police Officer
2016 Pit Stop Mafia Zjarrmi
2016 The Night Manager Guard
2016 Quantum Break Sniper
2016 Bates Motel Tour
2016 Auf kurze Distanz Cop 2
2016 Real Detective Detective Hogan
2016 Longmire Rolf
2015 Unreal Estate Taxi Driver
2015 Drejt Fundit Papo
2015 Alarm für Cobra 11 Police Force
2015 Lavalantula Stuns Spider
2014 Albanian Action Shottas
2014 Kite The lawyer
2014 Shadow Recruit Cherevin's Driver
2013 Combustion Gorila 2
2013 The Best Offer Dealer

ProduksioneRedakto

Viti Titulli Roli
2016 Hope Producer
2016 Cheating for Papers Producer
2014 Albanian Action Producer
2014 Gledi Producer
2014 Metropol Producer
2013 The Last Sight Producer

ReferimetRedakto

Erand Hoxha at IMDb OFFICIAL WEBSITE Arkivuar 13 korrik 2020 tek Wayback Machine GazetaExpress Arkivuar 14 tetor 2016 tek Wayback Machine ZicoTV GazetaExpress Arkivuar 27 gusht 2016 tek Wayback Machine TopalbaniaRadio LapsiNews[lidhje e vdekur]AlbNews365 Timenews BotaSotNews Balkannews Melty.it Arkivuar 28 gusht 2016 tek Wayback Machine GossipeTV Faxnews Shqiperiaime Lajmi.net JetaoshQef LajmPress