Ernesto Cozzi (7 korrik 1870 Trent - 23 shkurt 1926) ishte një kryepeshkop romak italian. Ai u emërua Delegat Apostolik në Shqipëri në nëntor 1920 dhe në Thracian Philippopolis titulaariarkkipiispaksi më 16 dhjetor 1920. Peshkopi i ceremonisë së dasmës u ndoq në vitin 1921. Cozzi vdiq në moshën 55 vjeçare që ende vepronte në delegacionet shqiptare. [[1]]