Erson Zymberi

regjisor shqiptar

Erson Zymberi u lind më 1983 në Gjilan. Ai ka mbaruar studimet themelore për Regji Teatri në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës në vitin 2006. Është njëri prej themeluesve të Qendrës për Kulturë dhe Zhvillim – Riverside në Kosovë. Qasja alternative dhe stili i veçantë i regjisurës e karakterizojnë punën e tij si regjisor. Deri më tash, shfaqjet e tij kanë krijuar standard të vlerave artistike, duke ndihmuar në zhvillimin e ideve kreative dhe koncepteve të reja. Si udhëheqës i Qendrës për Kulturë dhe Zhvillim, vazhdon të kontribuojë në zhvillimin e politikave kulturore në Kosovë. Ka përfunduar trajnime profesionale në programe të avancuara në fushën e menaxhimit të kulturës dhe marketingut digjital dhe social.

Aktualisht, është në përfundim të studimeve post-diplomike në programin e Teatrit eksperimental, në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës.

Si regjisor i teatrit, deri më tani ka punuar këto shfaqje:

“Kalorësit” nga Aristofani,Teatri Dodona

“Tregtari i Venedikut”, Teatri Dodona në bashkëpunim me Teatrin e Qytetit - Gjilan

“Tuneli” me koncept dhe regji nga Erson Zymberi (i shpërblyer si “regjisori më i mirë” në Festivalin Ndërkombëtar të Studentëve për Film dhe Teatër “Skena UP”)

“Revolja” nga Goergey Gabor, Teatri i Qytetit - Gjilan

“Kumbara” nga Angelo Beolco Ruzzante, Teatri i Qytetit – Gjilan

“Gjithçka 1.5” nga Doruntina Basha, Zoga Çeta dhe Fjolla Hoxha, Teatri ODA

"Seks, rrena dhe pata t'egra" nga Woody Allen, Teatri i Qytetit – Gjilan

“Rekuiem” nga Mehmet Kraja, Teatri i Qytetit – Gjilan (i shpërblyer me çmimin “realitet i ri teatror” në Festivalin e Dramës Kombëtare në Gjilan)

“Pacienti i Dr. Frojdit”, Teatri i Qytetit – Gjilan (i shpërblyer me çmimin “regjisori më i mirë” në Festivalin e Teatrit Shqiptar në Maqedoni)

“Babadimri dhe dëshira e Hanës”, shfaqje për fëmijë, me koncept dhe regji nga Erson Zymberi