Fahredin Gunga poet shqiptar, lindi në Mitrovicë më 1936. Ai ishte njëri nga poetët më të shquar të poezisë bashkëkohore shqiptare nga Kosova, të brezit që u shfaq nga fundi i viteve të ’50-të dhe brenda viteve të ’60-të. U nda nga jeta më 1 prill 1997.


Stub biografi.png Ky artikull në lidhje me Biografia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.