Familja Bernoulli ka jetuar në Basel të Zvicrës. Themelues i familjes ka qenë, Leon Bernoulli, emigrant nga Antwerpeni i Flandrisë në shekullin e XVI.

Familja Bernoulli ka dhënë një numër të madh artistësh dhe shkencetarësh sidomos disa matematikanë të shquar në shekullin 18:

Ide dhe koncepte të emëruara sipas anëtarëve të familjes BernoulliRedakto

ReferimetRedakto

Stampa:Wikisource1911Enc