Fantazma e Ballkanit : një udhëtim nëpër histori me Autor Robert D. Kaplan. Përktheu Çapajev Zëre. Redaktore Dhurata Agalliu. Shtëpia Botuese Plejad, Tiranë, 2011. Faqet e librit 400.

I shkruar nga një personalitet i gazetarisë dhe njohës me shumë ndikim në çështjet e Ballkanit, aq sa ai është konsideruar pika e referimit e presidentit Klinton gjatë luftës së Kosovës, për njohjen e historisë së këtij rajoni të trazuar, ky libër përbën një burim të çmuar informacioni, jo vetëm mbi historinë, por parësisht mbi traditat dhe zakonet shqiptare, mbi problemet emblematike me fqinjët që janë përpjekur ta përçajnë e sundojnë, mbi filozofinë e tyre dhe të ardhmen e raporteve të ndërlikuara mes popujve të Ballkanit.