Pas 7 prillit 1939, në vend të gazetës “Drita” doli gazeta “Fashizmi”, organ i Partisë Kombëtare Fashiste të Shqipërisë. gazeta doli deri në vitin 1940, për t’ia lënë vendin gazetës “Tomori”. Gazeta pasqyronte frymën fashiste dhe ideologjinë e re që kishte hyrë në Shqipëri pas pushtimit fashist të 7 prillit 1939.