Fatmir Agalliu u lind më 19 qershor të vitit 1933 në fisin e Agallinjve të Patosit fshat të Mallakastrës së poshme. Pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë. Ndahet nga jeta më 5 qershor 1998.