Mikronezia është shtet ishullor e vendosur në Oqeanin e Qetë në verilindje të Papuosë dhe Guinesë së Re.Përfshinë numrin më të masdh të ujdhesave të regjionit të Mikronezisë. Mikronezija ka mardhënje të veçantë me SHBA-të. Përbëhet nga katër shtete federale: Jap, Çuuk, Ponpei dhe Kosrea.

Shtetet e Federuara të Mikronezisë
Emblema - Federata Mikroneziane
Flamuri Stema
Moto Kombëtare: Peace Unity Liberty
Ang.: Paqe Bashkim Liri
Vendndodhja - Federata Mikroneziane
Vendndodhja - Federata Mikroneziane

Gjeografia

Redakto

Federatae Mikronezisë përfshinë gjthësejt 697 ishuj të përhapura në arkipelagun e ishujve Karoline në një gjatësi 2900 km. Ishujt kan prejardhje vullkanike, një pjesë e tyre me prejardhje korale. Gjinden 5.150 km në perëndim-jug-perëndim të Havajeve në Oqeanin e Qetë.

 
Polinezia

Historia

Redakto

Historia e Shtetit

Politika

Redakto

Politika e Shtetit

Shiko edhe:

  • Mardheniet e jashtme të ...

Gjeografia

Redakto

Gjeografia e shtetit

Ekonomia

Redakto

Ekonomia e shtetit

Demografia

Redakto

Popullsia kryesisht është me prejardhje nga Mikronezia. Popullsia e ishullit Çuk përbënë 48.8% të popullsisë, popullsia e ishullit Ponpei përbënë 24.2 %, popullsia e ishullit Kosra 6.2 %. Ajo e ishullit Jap 5.2 % etj.

Përveç gjuhës angleze fliten edhe 6 gjuhë tjera locale.

Kultura

Redakto

Kultura e Shtetit

Të tjera

Redakto
   * Telekomunikacioni
   * Transporti
   * Ushtria
   * Pushime

Lidhje të jashtme

Redakto
  • Qeveria
  • Kryetari
  • Parlamenti
  • Ministria e ...
  • etj.