Federata Bjeshkatare Alpiniste e Kosovës është njëra prej federatave e cila merret me organizimin e aktiviteteve sportive nga fusha e alpinizmit në Kosovë. Kjo federatë përfaqëson dhe mbron interesat e shoqërive bjeshkatare alpiniste nga mbarë Kosova. Angazhohet në promovimin dhe vazhdimin e traditës mbi 80 vjeçare të bjeshkatarisë në Kosovë. Plotësisht i dedikohet rolit aktiv në mbrojtjen, konservimin dhe qasjen në bjeshkë. [1] [2]

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto

Referime

Redakto

Atletik Basketboll Boks Hendboll Futboll Karate Pingpong Shah
Volejboll Mundje Peshëngritje Alpinizëm Çiklizem Not Xhudo