Federata e Karates e Kosovës, ose shkrurt FKK-ja, është shoqëri e karatistëve dhe klubeve të tyre në Kosovë.

Suksesi më i madhë i arritur nga anëtarët e kësaj Federate është Shqipe Zogjani.[1] Antare të kësaj Federate janë më se 40 klube, shumica e të cilave është pasive në aktivitet e tyre.Federata e Karatese është anetare e rregult e WSKF,me seli ne Tokyo.Ne vitin 2000 , ne Tokyo Shqipe Zogiani ka arritur vendin e pare ne kategorine absolute, duke mposhtur kampionen ukrainase, Olga Wilkina.

Turnire Redakto

  • Turniri "XHEVAT MAKOLLI", është vjetorë dhe mbahet në Prishtin, në Pallatin e Rinis dhe Sporteve. Turniri është internacional dhe në të marrin pjesë kryesisht karatistë nga vendet e regjionit. Garat zhvillohen në konkurencen individuale të seniorëve dhe senioreve në të dy diciplinat, në kata dhe kumite. [2]

Burimi i të dhënave Redakto

  1. ^ Artikulli: Udhëheqje e përsosur për zhdukje të burimeve[lidhje e vdekur]
  2. ^ RTKlive, rubrika sportAtletik Basketboll Boks Hendboll Futboll Karate Pingpong Shah
Volejboll Mundje Peshëngritje Alpinizëm Çiklizem Not Xhudo
 
 
 ·