Fehim bej Zavalani (1859-1935)[1] ishte një gazetar shqiptar dhe aktivist i Rilindjes Kombëtare Shqiptare. Ai ishte gjithashtu redaktor i Bashkimi i Kombit, një nga gazetat më të rëndësishme shqiptare të kohës. Në vitin 1908 ai u bë një nga organizatorët kryesorë të Kongresit të Manastirit, në të cilën u formua alfabeti i gjuhës shqipe.

Fehim bej Zavalani

Referime

Redakto
  1. ^ Zija Xholi, Ylli Vejsiu (2009), Fjalor enciklopedik shqiptar, vëll. 3: N - ZH, Tirana: Akademia e Shkencave e Shqipërisë, fq. 2979, ISBN 978-9995610326, OCLC 838142604, indi në Zavalan të Dangëllisë (rrethi i Përmetit). Në v. 1879 shkoi në Stamboll për të vijuar studimet. Në v. 1881 u vendos ne Korce, ku u perfshi ne levizjen kulturoro-kombetare per perhapjen e shkollave shqipe dhe mesimit shqip {{citation}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)