Fiset kazake, fiset kryesore të zhuz e Kazakut janë tre: Plaku, i lartë, ose Horde Great (Uli Juz); Hordhja e Mesme ose Qendrore (Orta juz); dhe I Vogli, I Riu, ose Horde i Vogël (Kişi juz).

Klanet nga zhuzsRedakto

Aksuek (elita)Redakto

Të tjerëtRedakto

këto fise vijnë pas krijimit të khanatit kazak

  • Tolengit
  • Nogaj-kazah
  • Kijat
  • Sunak
  • Kyrgyz
  • Karakalpak

Shiko gjithashtuRedakto

  • Fiset Karakalpaks

ReferimetRedakto